Frequently Asked Question

Osnovna navodila in napotki glede uporabe klepeta.

Nazadnje posodobljeno pred 4 leti

Uporaba klepeta je omejena na registrirane člane. Po prijavi v sistem se na računalnikih spodaj pojavi pasica z ikonami, pri mobilnih napravah pa se pojavi gumb »Mobilni klepet«. Pri mobilnih napravah vas bo po kliku na gumb aplikacija preusmerila v vmesnik za klepet. Funkcije so na vseh napravah enake, oziroma podobne, le razporeditev gumbov se lahko razlikuje glede na ekran in napravo, ki jo uporabljate za dostop.

Aplikacija klepeta je sinhronizirana z listo prijateljev, ki jo imate v profilu. Ko se nekdo od vaših prijateljev prijavi v sistem, se bo uporabniško ime pojavilo tudi na seznamu, ki je viden po kliku na gumb Prijatelji, oziroma pri mobilnih napravah v sekciji Prijatelji. S klikom na uporabniško ime prijatelja lahko z njim začnete klepet, ki poteka v živo.

V primeru, da ne želite, da se vaše ime pojavi na listi vaših prijateljev, lahko v zgornjem desnem robu kliknete na ikono »zobnika«, ki vam bo odprl nastavitve kjer so vam na voljo različne opcije.

Mobilni uporabniki vidijo seznam javnih sob takoj po vstopu v aplikacijo, uporabniki na računalnikih pa kliknejo na ikono »Sobe klepeta«, ki je poleg gumba »Prijatelji«. Odprejo se vam vse sobe, ki so na voljo za javni klepet. Za vstop v sobo, kliknete na njeno ime.
Pozor: Za vstop v katerokoli sobo javnega klepeta potrebujete Potrjen ali Premium račun. Kaj posamezni račun pomeni si lahko preberete na strani Primerjava članskih računov in cenik.

Po vstopu v sobo lahko začnete klepetati z ostalimi uporabniki na javnem delu ali pa s klikom na uporabniško ime drugega člana izberete opcijo za privatni klepet. Uporabniki na računalnikih lahko odprete sobo v novemu oknu s klikom na prvi gumb zgoraj desno »Soba v novemu oknu«.

Posamezno sobo lahko zaprete s klikom na ikono X, ko greste z miško čez ime sobe. Mobilni uporabniki zapustite aplikacijo in odjava bo samodejna.

Uporabniki na računalnikih imajo zaradi večjega zaslona, tipkovnice in miške več opcij opravilnosti, zato je sedaj mogoče normalno klepetati tudi, ko brskate po strani. Pasica s klepetom se bo osveževala in vzdrževala sejo klepeta tudi, če ste izven sekcije klepeta. Tukaj prosimo bodite pozorni, saj se je za prekinitev seje potrebno odjaviti iz sistema.

Prosimo počakajte!

Prosimo počakajte... samo trenutek.