Frequently Asked Question

Nekdo je zlorabil moje podatke. Kaj lahko naredim?

Nazadnje posodobljeno pred 2 meseci

Zlorabo osebnih podatkov in avtorskega gradiva jemljemo v uredništvu portala zelo resno. V kolikor pride do tega naprošamo, če nas o tem nemudoma obvestite na email podpora@avanture.net ali preko novega podpornega zahtevka oziroma v kolikor je prišlo do hujših kršitev, kot je na primer objava osebnih podatkov ali telefonskih številk, nam to lahko javite tudi z SMS ali Viber sporočilom na številko 051 421 431. Preko te številke nudimo samo urgentno posredovanje v primeru zlorab, zato naprošamo, da v primeru splošne podpore odprete nov zahtevek za podporo, kjer je na voljo več moderatorjev in tehnikov, ki vam lahko pomagajo.

Objava osebnih podatkov je po slovenski zakonodaji kaznivo dejanje in kot tako se lahko preganja. Pri tovrstnih kršitvah je pomembno predvsem, da se podatki dovolj hitro in ustrezno zavarujejo, zato je čas bistvenega pomena. Preden oddate prijavo na policijo naprošamo, da zlorabo prijavite tudi uredništvu, ki v tem primeru račun suspendira, podatke shrani in jih nato na podlagi prejetega naloga posreduje policiji. Pri oddaji prijave na policijo lahko poleg navedete tudi zgornjo tel. številko, ki omogoči, da nas kriminalist, ki prevzame vaš primer, kontaktira neposredno in v najkrajšem možnem času. Komunikacija med uredništvom in policijo je v večini primerov zaupne narave, zato o postopku preiskave ne posredujemo informacij. V kolikor želite vedeti, v kateri fazi se nahaja vaš primer, se prosimo obrnite direktno na kriminalista, ki sam presodi katere informacije vam lahko posreduje.

V primeru zlorabe avtorskega gradiva je vse, kar lahko uredništvo stori, da sporno vsebino izbriše s samega portala. V kolikor se objave ponovijo, nas prosimo obvestite, in zoper uporabnika bomo uvedli strožje ukrepe, kot je recimo suspenz računa. V letu 2017 so bili sprejeti dodatni varnostni ukrepi, ki nekoliko otežujejo neposredno shranjevanje slik na računalnik, vendar tega žal nikoli v celoti ne moremo preprečiti. Tukaj zato apeliramo tudi na previdnost uporabnikov samih. V kolikor so vaše slike občutljive narave in bi lahko ogrozile vašo anonimnost je bolje, da jih ne objavite. Oziroma v kolikor jih, da uporabite dodatne nastavitve zasebnosti in ogled svojih albumov omogočite samo prijateljem ter jih ne objavite na seznamu galerij, ki se pojavi ob kliku na meni Galerije. Priporočamo tudi uporabo dodatnih vodnih žigov, ki jih lahko dandanes dodate z vsakim grafičnih urejevalnikom in s tem dodatno otežite zlorabo.

Prosimo počakajte!

Prosimo počakajte... samo trenutek.